Meedenken met het Concept Masterplan Hembrug tijdens digitale themasessies

Meedenken met het Concept Masterplan Hembrug tijdens digitale themasessies

Meekijken en -denken via verschillende online kanalen gestart


15 oktober 2020
Eind september is het meedenken met het Concept Masterplan voor Hembrug gestart met de presentatie van het plan tijdens een live webinar (terug te kijken op www.hembrugontwikkelt.nl). Nu kan iedereen die belangstelling heeft zijn of haar ideeën, wensen en zorgen kenbaar maken via een online enquête op deze website. Én u kunt op 20 en 22 oktober live in gesprek met het projectteam tijdens digitale themasessies.

In het Concept Masterplan geeft Hembrug Zaandam BV haar visie op Hembrug op hoofdlijnen. Het vormt de basis voor de toekomst van Hembrug. Het projectteam gaat de komende weken met belangstellenden op en om het terrein in gesprek om het Concept Masterplan met hun ideeën te verrijken. Het Masterplan vormt de komende jaren de basis voor verdere planuitwerkingen van het Hembrugterrein, waar de omgeving ook bij betrokken zal worden.

Inloopbijeenkomst worden digitale themasessies

Vanwege de COVID-richtlijnen zal de, eerder aangekondigde, inloopbijeenkomst van 20 oktober anders worden ingericht. Dit wordt gedaan middels twee digitale sessies, ingedeeld op thema’s, op dinsdag 20 en donderdag 22 oktober van 19:00 tot 21:15 uur. Belangstellenden kunnen zich per thema aanmelden en live in gesprek met ontwerpers en adviseurs uit het projectteam. Vanaf vrijdag 9 oktober is het mogelijk om in te schrijven op de website www.hembrugontwikkelt.nl voor de verschillende deel- en themasessies.

Online enquête nog ruim 2 weken open

Een ieder kan ook zijn of haar mening, wensen, zorgen en ideeën meegeven aan het projectteam via een online enquête. Deze enquête kan tot en met 25 oktober ingevuld worden. De link naar de enquête is te vinden op de projectwebsite www.hembrugontwikkelt.nl.

Hembrug in ontwikkeling

De komende jaren transformeert het Hembrugterrein van een afgesloten gebied naar een gave nieuwe plek voor wonen, werken, recreëren én kunst en cultuur. Een mooi industrieel erfgoed te midden van een heerlijk bos, groene pleinen en gelegen aan het water van het Noordzeekanaal en de Zaan. Spectaculaire contrasten en om die reden nog altijd even spannend. Een industrieel landgoed waar van alles valt te ontdekken en te beleven.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl