Hembrugterrein

Het Hembrugterrein

Meer dan honderd jaar lang deed het Hembrugterrein dienst als militair industriegebied. Het terrein is eigendom van ABC Planontwikkeling en bevindt zich in de zuidelijke punt van Zaanstad aan het Noordzeekanaal en de Zaan. Het is een unieke plek met een rijk cultuurhistorisch verleden vol monumenten en een prachtig bos. 

Na jaren van afgesloten te zijn voor de omgeving, is het terrein sinds 2012 langzaam aan het ontwaken. Monumenten worden hersteld, diverse ondernemers hebben hun plek op het terrein gevonden en er vinden kleinere en grote evenementen plaats. Daarmee is het tijd voor een nieuwe fase en het terrein te ontwikkelen tot een gebied om te wonen, werken en ontspannen. 

De ontwikkeling op het terrein is zo voortvarend gegaan dat er een natuurlijk moment is aangebroken om het terrein over te dragen aan een marktpartij. ABC Planontwikkeling zal het terrein verder doorontwikkelen tot een eigenzinnig en bruisend woon-werk gebied waarbij er in totaal ruimte is voor 180.000 m2 bebouwd oppervlak.
Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl